Ezt a svéd receptet itt találtam.
3 csésze csipkebogyó (kb. 40 dkg)
5 csésze (1,2 liter) víz
8-10 dkg cukor
1 1/2 evőkanál kukoricakeményítő elkeverve 2 evőkanál hideg vízzel
Gondosan tisztítsuk meg a csipkebogyót, vágjuk le a végét és a zöld szárat. Egészben tegyük fel főni (a magokat nem kell kiszedni) 5 csésze vízzel. Forraljuk fel és kis lángon főzzük 25 percig, vagy amíg a bogyók megpuhulnak. Botmixerrel keverjük össze a viztet és csipkebogyót. Szűrjük át finom szűrőn levet, hogy a gyümölcshúst és a magokat dobjuk ki. A fennmaradó gyümölcsös levet tegyük ismét a tűzre és a hideg vízzel kevert kukoricakeményítőt lassan csorgassuk bele és folyamatosan kevergetve pár percig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Hidegen is tálalhatjuk vaníliafagyival és macaronnal, kókuszcsókkal.
I found this Swedish recipe here.
3 cups (about 400 g) fresh rosehips
5 cups (1,2 liter) water
75-110 g (1/3 – 1/2 cup) granulated sugar
1 1/2 tbsp. cornstarch + 2 tbsp. cold water
Thoroughly clean the rosehips and make
sure to remove the stem and all other green parts. Place them whole (you
don’t have to remove the seeds!) in a large saucepan and cover with 5
cups of water. Bring to the boil and let simmer for about 25 minutes or
until rosehips are soft. Using an immersion blender, puree the rosehips together with the
water in the saucepan. Pass the mixture through a fine sieve, discarding
the pulp and seeds and reserving the liquid.
Pour the liquid back into the pan and bring to a simmer. Add sugar
to your liking. Mix cornstarch and 2 tbsp. cold water in
a small bowl. Slowly add this to the pan, while constantly stirring.
Simmer for a couple of minutes until slightly thickened. Let cool if you
want to serve it cold. Serve with vanilla ice cream and macaron.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése