2019. október 19.

Zöld shakshuka - Green shakshuka

 Ez a gyors és finom recept innen van.

2 evőkanál olívaolaj
1 lilahagyma vékonyra szelve

3 közepes cukkini
2 áttört fokhagyma gerezd
4 tojás
feketebors
3 dkg feta sajt
egy marék bazsalikom levél

A cukkinik közül kettőt szeljünk vékony karikákra, a harmadikat pedig nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le. Forrósítsunk fel egy sütőben is használható serpenyőt (pl: öntöttvas) és a lilahagymát egy csipet sóval fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a karikára vágott cukkinit és süssük át míg aranybarna nem lesz. Keverjük hozzá a reszelt cukkinit, a fokhagymát, aztán alakítsunk ki 4 mélyedést, amelyekbe üssünk bele egy-egy tojást. Szórjuk meg sóval és őrölt fekete borssal. Forró sütőben grillezzük készre, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad - kb. 3-5 perc alatt. Vegyük ki a sütőből, morzsoljuk rá a fetasajtot, és szórjuk meg bazsalikom levelekkel. Azonnal tálaljuk és pirítóssal mártogassuk a tojást.

This quick and delicious recipe is from here.

2 tbsp olive oil
1 red onion, thinly sliced
salt
3 medium courgettes
2 cloves garlic, crushed
4 eggs
black pepper
30 g feta cheese
handful of basil leaves

Slice 2 of the courgettes into coins about 2mm thick. Coarsely grate the last courgette. Heat the oil in a large (ovenproof) frying pan over a medium heat. Once hot, add the onion to the pan with a pinch of salt and cook until softened. Add the sliced courgettes to the pan on the heat and another pinch of salt then sauté on medium-low, until golden all over. Stir in the garlic, grated courgette. Make 4 little wells in the mixture and crack the eggs into each well. Sprinkle with salt, black pepper. Place under the grill in your oven until the whites are just set and the yolks are still slightly runny – 3-5 minutes. Remove from the oven and crumble over the feta cheese. Sprinkle on more black pepper and the basil leaves. Serve immediately with toasted bread for dipping. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése