Ezt a remek receptet Gordon Ramsaytől kölcsönöztem.
A csirkemellet két ujjnyi csíkokra vágjuk, megszórjuk 2 evőkanál füstölt őrölt paprikával, majd sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a csirkemellcsíkokat amíg majdnem teljesen átsülnek, kb. 2-3 perc alatt. Ha kész, félretesszük és ugyanebben a serpenyőben pirítsunk meg 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 3-4 gerezd áttört fokhagymát a felszelt zöldpaprikával és félbevágott csiperkegombával. Rálöttyintünk egy kevés fehérbort, elforraljuk. Hozzáadunk 2 hatalmas evőkanálnyi tejfölt egy kevés csirkealaplével, visszatesszük a csirkehúst és beforraljuk a levet, de ne legyen nagyon sűrű a mártás. Cukorborsóval megszórjuk, átforgatjuk. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva, nokedlivel tálaljuk.
This fabulous recipe is adapted from Gordon Ramsay.
Sprinkle the 2 teaspoons of smoked paprika over the thinly sliced chicken breasts, season with salt and ground black pepper. Drizzle a pan with olive oil and when hot, fry the chicken for 2 or 3 minutes or until about 3/4 cooked and golden. Remove chicken to a platter and set aside.
Put about 1 tbsp of olive oil in the same pan and saute 1 thinly sliced onion and 3 crushed garlic cloves until soft. Add one sliced green bell pepper and mushrooms and cook for another 3 to 4 minutes. Put about 1/4 cup of wine in the pan to deglaze it. Add about 1/2 cup of chicken broth and bring to a boil. Add 2 huge tablespoons sour cream and mix well. Add
the chicken and juices from the chicken back to the pan and bring back
to a boil. Add some more chicken broth if it starts to dry out. Finally toss in the sugar snap peas and garnish with a handful of chopped flat leaf parsley and spatzle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése