Hagyományos kocsonya, ahogy anyu készíti. Boldog új évet :)
A füstölt kocsonyahúst kb. 8 cm-es darabokra vágom fel és egy éjszakára meleg vízbe áztatom. Másnap alaposan megtisztítom, több lében átmosom. Egy nagy fazékban teszem fel főni egy fej vöröshagymával, 6-7 gerezd fokhagymával és 10 szem feketeborssal együtt. Egy tányérba 2-3 hússal számolok és annyi tányér vízzel öntöm fel ahány darab hús van, illetve még 2-3 tányérnyi vizet rászámolok. Annyi víznek kell lennie, amennyi éppen ellepi a húst.
Felforralom, a habját leszedem, aztán a lángot minimálisra visszaveszem és 7-8 órán keresztül éppen csak gyöngyözve főzöm. Tányérokba szedem a húst, a léről zsír nagyobb részét leszedem és a levet a húsra szűröm. Hideg helyen vagy hűtőben dermesztem készre.
Traditional smoked pork in aspic my Mum's way. Happy New Year :)
The meat you need for this meal is smoked pig's trotters, pork ears and ham hocks cut into about 8 cm pieces. Sink the meat in warm water for a night.
The next day clean the meat and place all pieces in a large pot with 1 onion, 6-7 cloves of garlic and 10 pieces pepper corns. Pour just enough cold water to cover
everything. I count 2 pieces of meat for each serving dish, so I pour into the pot 1 plate full of water for each piece of meat and 2-3 plates of water more.
Bring to a boil, remove froth and then reduce the heat to low. Slowly simmer for 7-8 hours until all of the meat is tender. Separate the meat into serving plates, remove vegetables and fat from the top and sieve the liquid and pour onto the meat. Let them stand overnight outside (if it's cold) or in the fridge. Serve with thick slices of bread.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése