2020. január 11.

Téli reggeli - Winter breakfast

Mini panettone habcsókos, mézeskalácsos vajkrémmel/with meringue-gingerbread butter


Sült alma/Baked apples

Datolyás pirítós/Toast with dates
Pirítós + feta sajt + aszalt datolya + dió + méz + kakukkfű 
Toast + feta cheese + dried dates + walnut + honey + thyme


Aszalt paradicsomos krém/Dried tomato spread

20 dkg tejszínes sajtkrém
25 dkg mascarpone
7,5 dkg aszalt paradicsom felaprítva
egy csokor bazsalikom
só, őrölt feketebors
mozzarella apró kockákra vágva
6 evőkanál balzsamecet
5 dkg pirított fenyőmag.

Keverjük össze a sajtkrémet a mascarponéval, paradicsommal, fűszerekkel és az aprított bazsalikomlevelekkel, a végén forgassuk bele a mozzarella kockákat és a pirított fenyőmagot. Pirítóssal tálaljuk és a tetejét pedig locsoljuk meg balzsamecettel.

200 g Philadelphia cheese
250 g mascarpone
75 g dried tomatoes chopped
a bunch of basil
salt, ground black pepper
mozzarella cut into tiny cubes
6 tablespoons balsamic vinegar
50 g toasted pine nuts

Mix Philadelphia cheese with mascarpone, tomato, spices and chopped basil leaves, fold in mozzarella cubes and toasted pine nuts at the end. Serve with toasted baguette slices. Sprinkle with balsamic vinegar on top.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése