Ezt a receptet innen vettem.
22 dkg kenyérliszt
145 ml langyos víz
1/4 teáskanál só
9,5 dkg (rozs)kovász
Az összes hozzávalót addig kevertem egy tálban, amíg összeállt a tészta. A konyhapulton kelesztjük egy éjszakán át (vagy 2 órányi kelés után bedobjuk éjszakára a hűtőbe, mint ahogy én is csináltam). Reggel átgyúrjuk a tésztát, 4 zsemlét görgetünk belőle és sütőpapírral borított tepsibe ültetjük (a tetejére mintát vágunk), ahol 2 órán át kelesztjük. Meghintjük vízzel és előmelegített sütőben 250 fokon 5-10 percig sütjük, aztán további 10 percig 200 fokon, vagy amíg világos aranybarna nem lesz.
I adapted this recipe from here.
220 g bread flour
145 ml warm water
1/4 teaspoon salt
95 g (rye) sourdough starter
Mix all the ingredients in a bowl until dough forms. Let rest overnight on the countertop (or put it in the fridge after 2 hours, like I did this time). In the morning punch down the dough, form 4 balls, roll them, then place on a parchment-lined baking sheet (cut patterns on top) and set aside to rise for 2 hours. Sprinkle with cold water on top and bake in preheated oven 250 degrees at the first 5-10 minutes and 200 degrees for another 10 minutes or until the rolls are light golden-brown.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése