Boldog húsvétot! Hagyjátok, hogy a gyerekek segítsenek ezeknek az imádnivaló bariknak az elkészítésében, amelyeknek a pocakját mézeskalács krémmel töltöttem meg (lehet Nutellával, Ovomaltine krémmel...stb.) Lejjebb lépésről lépésre megnézheted hogyan kell.
Happy Easter! Let your kids help with forming these adorable sheep, whose belly is filled with Speculatius creme (you may use Nutella, Ovomaltine creme...etc.). See step-by-step pictures below.
1. Ezt a mézeskalács tésztát használtam. Enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtottam a tésztát. A létező legnagyobb bögrémet használtam kiszúrónak.
I used these gingerbread dough. I rolled the dough on a lightly floured surface to 1/2 cm thin and used my biggest mug as a cutter.
2. A köröket késsel félbevágtam. Egy teáskanálnyi mézeskalács krémet tettem a félkörre, aminek a széleit bekentem felvert tojással és félbehajtottam, így negyed körcikket kaptam.
I cut each circles half with a knife. I placed a teaspoon Speculatius creme on the half-circle and brushed the edges of the dough with egg-wash, then fold the dough to form a quarter-circle.
3. A félkörívnél bevágtam a tésztát egy picit 3-4 helyen, azután ujjbeggyel lenyomtam kicsit a tészta szélét, hogy olyan legyen mint egy "negyedelt" felhő.
I cut a bit on the curved edge 3-4 times, then pressed the dough using my fingertips until the dough looked like a "quartered" cloud.
4. Egy gombócból elkészítettem a bárányka fejét, szegfűszegből lett a szeme. 4 pici gombóckából lett a lába, amit egy kicsit ellapítottam felülről és egy csigavonalba felcsavart pici rudacskából a szarvacska. Azután kisütöttem a báránykákat.
The sheep's head is a ball, I used cloves for the eyes. 4 small balls form the legs and I pressed them with my fingers a bit, and small snails became the horns. Then I baked the sheep in the oven.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése