Rachel Allen receptje...
25 dkg kristálycukrot 2 dl vízzel sziruppá forraljuk, amíg eléri a "cérnaállapotot" (ha a fakanalat belemártjuk és felemeljük, cérnaszerűen lecsüng és csöpög vissza a szirup).
3 tojás fehérjét csipet szódabikarbónával kemény habbá verjük a robotgép legmagasabb fokozatán (a szódabikarbóna összefogja a tojáshabot), további maximális fordulat mellett lassanként, vékony sugárban belecsurgatjuk a még forró cukorszirupot és további 5-7 percig verjük a robotgéppel.
25 dkg epret 1 citrom levével összeturmixoljuk.
3 dl tejszínt kemény habbá verünk és óvatosan beleforgatjuk a szobahőmérsékletűre hűlt tojáshabba, végül beleforgatjuk az összeturmixolt epret és márványosra keverjük.
Mélyhűtőben fagyasszuk (nem kell fagyigépbe tenni).
from Rachel Allen....
Place 250 g sugar and 200 ml water in a saucepan, and heat slowly, stirring to dissolve the sugar. Once
dissolved. Boil fiercely for 8/9 minutes, until it thickens and the
last drops off a spoon dipped into it form a kind of thread.
Meanwhile, using an electric whisk, whisk 3 egg whites with a pinch bicarbonate of soda until stiff. Still
whisking, gradually pour in the hot syrup in a thin stream, and
continue to whisk until the mixture is cool, glossy and stiff (about 5 or 7 minutes).
Puree 250 g strawberries with the juice of 1 lemon.
When the meringue is at room temperature, fold in carefully 300 ml whipped cream and the strawberry puree until it is slightly marbled. Freeze overnight (it doesn't need an ice cream machine).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése