2020. június 1.

Vörösboros rizottó - Red wine risotto

...kecske/featsajttal, kandírozott dióval, friss bazsalikommal és mézzel Ciao Florentina-tól.

2 bögre Arborio rizs
1 kis fej hagyma felkockázva,
3 evőkanál vaj
1 bögre vörösbor
1 bögre kandírozott dió
2 evőkanál méz
15 dkg kecske/feta sajt
6 bögre forró húsleves
só ízlés szerint

Egy nagy serpenyőben olvasszunk fel 2 evőkanál vajat és a hagymát egy csipet sóval üvegesre pároljuk.  Hozzáadjuk az arborio rizst és jól lekverjük, hogy a hagymás vaj mindenütt bevonja a rizsszemeket és pirítsuk rövid ideig. Öntsük hozzá a vörösbort és alacsony hőfokon főzzük, folyamatosan kevergessük, amíg a rizs szinte teljesen felszívja a vörösbort. A forró húslevest merőkanalanként adjuk a rizshez, kevergessük folyamatosan és főzzük alacsony lángon, míg a rizs al dente (fogkemény) nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzről, adjunk hozzá még egy fél merőkanál levest, a maradék vajat és fedjük le, míg a vaj elolvad a gőzben. Keverjük át és sózzuk, ha szükséges.
Tálaljuk morzsolt sajttal, öntözzük meg a mézzel, szórjuk rá a kandírozott diót és a friss bazsalikom leveleket.

...with goat/feta cheese, candied walnuts, basil and honey from Ciao Florentina.
  
2 cup arborio rice 
1 small onion diced 
3 tablespoon butter 
1 cup red wine 
1 cup candied walnuts 
2 tablespoon honey150 g goat/feta cheese
 6 cup vegetable stock hot 
salt to taste
basil leaves

In a large skillet melt 2 tablespoons of the butter and add the onion with a pinch of sea salt. Saute on low heat until translucent. Add the arborio rice to the pan and stir well to coat in the butter and onion. Let it toast gently for a couple of minutes. Add the red wine to the rice and stir well. Simmer on low flame until almost all the wine has been absorbed by the rice. Start adding paddle full of the hot vegetable stock, just enough to cover the rice grains and maintain a gentle simmer. Repeat the process until the rice is cooked al dente. remove from flame and add half a ladle of hot stock. Stir well to combine and add 1 tablespoon of butter on top. Cover with a lid and let the risotto sit for a few minutes for the butter to melt in from the steam. Remove the lid and stir the red wine risotto for the butter to combine. Taste and adjust seasonings if necessary.
Transfer to serving plates and divide the goat cheese on top. Sprinkle with the candies walnuts and a good drizzle of the honey. Garnish with the fresh basil and serve !





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése