10 dkg cukor
1 tojás
0,75 dl étolaj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
17,5 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
2,5 dl kefír/joghurt/író
Túrókrém:
25 dkg puha túró/ricotta
1 tojás
4-5 teáskanál cukor
1 citrom reszelt héja
180 fokra melegítjük elő a sütőt.
Keverjük össze egy külön edényben a száraz és egy külön edényben a nedves hozzávalókat. Óvatosan forgassuk bele a száraz hozzávalókat a nedvesek közé és keverjük egyneműre. Nem szabad túlkeverni! Adagoljuk a tésztát papírkapszlival kibélelt muffinformába. Egy kisebb edényben keverjük ki a túrót a tojással, cukorral és a citromhéjjal és ezt kanalazzuk a tészta tetejére. A sütőben kb. 25 percig - tűpróbáig - sütjük.
Batter:
100 g sugar
1 egg
75 ml vegetable oil
1/2 teaspoon bicarbonate of soda
175 g flour
1 tablespoon cocoa powder
250 ml yogurt/buttermilk
Quark cream:
250 g soft quark/ricotta
1 egg
4-5 teaspoons sugar
the zest of 1 lemon
Preheat the oven 180 degrees.
Whisk all the dry and all the wet ingredients in different bowls. Gently fold the dry ingredients into the wet ingredients just until it's all combined and the flour is no longer apparent. Do not overmix! Scoop the batter into the prepared muffin tins, filling the paper cups. In a small bowl, combine quark, lemon zest, egg and sugar and top the batter with this cream. Bake in the oven for 25 minutes until the tester comes out mostly clean.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése