Még mindig ....
6-7 db száras bodzavirágtányér
4 dkg (2 púpozott evőkanál) étkezési keményítő
4 dkg (2 púpozott evőkanál) liszt
1 csipet só
1 tojás
6 cl buborékos ásványvíz vagy szódavíz
5 dl étolaj
porcukor, hogy megszórjuk
Keverjük össze a lágy palacsintatésztát.
Forrósítsuk fel az olajat egy kisebb serpenyőben, vagy edényben. Mártogassuk a bodzavirágot a tésztába a száránál fogva, csepegtessük le és mártsuk a forró olajba. Süssük aranyszínűre és papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Still...
6-7 elderflower heads in full flower
40 g (2 huge tablespoons) corn starch
40 g (2 huge tablespoons) flour
a pinch of salt
1 egg
60 ml sparkling water
500 ml vegetable oil
icing sugar to dust
Mix all the other ingredients until you have a smooth batter.
Heat up the oil in a rather small pot or pan. Dunk a flowerhead in the batter, holding it by its stem, and dunk it
into the oil; fry it to a nice golden brown before putting it on kitchen
paper to soak up the excess fat. Serve with icing sugar.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése