2020. június 6.

Bodzavirág palacsintatésztában - Elderflower pancakes

Még mindig ....

6-7 db száras bodzavirágtányér 
4 dkg (2 púpozott evőkanál) étkezési keményítő 
4 dkg (2 púpozott evőkanál) liszt 
1 csipet só 
1 tojás 
6 cl buborékos ásványvíz vagy szódavíz 

5 dl étolaj 
porcukor, hogy megszórjuk 

Keverjük össze a lágy palacsintatésztát.
Forrósítsuk fel az olajat egy kisebb serpenyőben, vagy edényben. Mártogassuk a bodzavirágot a tésztába a száránál fogva, csepegtessük le és mártsuk a forró olajba. Süssük aranyszínűre és papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Still...

6-7 elderflower heads in full flower
40 g (2 huge tablespoons) corn starch
40 g (2 huge tablespoons) flour
a pinch of salt
1 egg
60 ml sparkling water

500 ml vegetable oil
icing sugar to dust

Mix all the other ingredients until you have a smooth batter.
Heat up the oil in a rather small pot or pan. Dunk a flowerhead in the batter, holding it by its stem, and dunk it into the oil; fry it to a nice golden brown before putting it on kitchen paper to soak up the excess fat. Serve with icing sugar.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése