... innen.
1 sertésszűz
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál sertészsír
só, őrölt fekete bors
Vágjuk fel a szűzpecsenyét, 1-2 cm vastag szeletekre, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát a szeleteknek. Egy tálba az olívaolajba belekeverjük a mustárt, és belereszeljük a
fokhagymát, jól összekeverjük, majd bekenjük vele a hússzeleteket. Legalább 20 percig hagyjuk pihenni a hűtőben az ízek kedvéért, mielőtt kisütnénk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, beleteszünk egy kis zsírt (csak, hogy
éppen ne legyen száraz a serpenyő), majd beletesszük a hússzeleteket, és
mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Pár percig hagyjuk pihenni a kisült húst, mielőtt feltálaljuk.
...from here.
1 pork tenderloin
2 cloves of garlic
1 teaspoon mustard
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon pork fat
salt, and ground black pepper
Slice
the pork tenderloin into slices, about 1-2 cm thick. Spice each sides
of the meat with salt and ground black pepper. Mix olive oil, mustard
and grated garlic cloves in a bowl and spread this seasoning mixture
over both sides of the slices. Leave in the fridge at least 20 minutes
for more flavor until ready to roast.
Grease the hot skillet with some fat
(hardly any fat is needed to avoid roasting in dry pan) and roast both
sides of the slices for 3-3 minutes. Let the meat rest for few minutes
before serving.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése