2020. június 10.

Firenzei zöldborsó - Florentine-style peas

Piselli alla Fiorentina

40 dkg kifejtett zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
bacon/szalonna
olívaolaj
só, őrölt feketebors
egy csokor petrezselyemzöld

Felforrósított serpenyőben az olíva olajon kezdjük párolni a zöldborsót a fokhagymával és egy csipet sóval. Öntsük fel egy pohár hideg vízzel és főzzük el a folyadékot. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott bacont/szalonnát, pirítsuk le, keverjük hozzá a finomra aprított petrezselyemzöldet, ízesítsük sóval és borssal.

400 g unshelled peas
1 clove of garlic
pancetta or bacon
olive oil
salt and ground black pepper
a bunch of flat leaf parsley

Sauté the peas in a pan along with garlic, olive oil and a pinch of salt. Add a glass of cold water and cook slowly until the water evaporates. Add thin slices of pancetta/bacon, stir in finely chopped parsley, season with salt and pepper and serve.



 "A borsóhéj olyan, mint az angyalszárnyak" (Hanga)
"Peashells are like angelwings" (Hanga)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése