2020. május 14.

Görög citromos csirke - Greek lemon chicken

Ezúttal filézett csirkecombból készítettem csirkemell helyett és orzó tésztával tálaltam.

60 dkg csirkemell
kevés liszt
1 evőkanál oregano
só, bors,
1 fej fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 citrom héja és leve

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és felforrósított olajon kérget pirítunk rá. Egy fej fokhagymát megtisztítunk, felszeleteljük a csirkéhez adjuk, pirítjuk vele egy keveset, aztán felöntjük fehérborral és hozzáadjuk az oreganot. A bor alkoholtartalmát elpárologtatjuk. A raguhoz adjuk a tejszínt, belereszeljük egy citrom héját és beletekerjük a levét, majd kis tűzön további 10 percig főzzük. Fűszerezzük, ha még szükséges és tésztával tálaljuk.

This time I used chicken drumsticks (deboned) instead of chicken breasts and served with orzo...

600 g chicken breast
some flour
1 tablespoon oregano
salt, black pepper
1 garlic bulb
2 tablespoons olive oil
200 ml white wine
200 ml cream
the zest and juice of 1 lemon

Cut the chicken breast into 2-3 cm cubes, add salt and pepper and fold into some flour to cover lightly. Heat olive oil in a pan and fry the chicken until golden brown. Peel the garlic and chop the cloves, then add to the chicken, fry for a while then add oregano, white wine and cook until alcohol evaporates. Add cream, the the zest and juice of 1 lemon and cook the chicken for another 10 minutes. Taste and season if necessary and serve with some pasta.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése