2020. május 15.

Tejfölben sült spárga - Hungarian style asparagus

Ezt a receptet a Guardian-ben találtam és nekik elhiszem, hogy ez magyar. :)

90 dkg spárga
½ teáskanál cukor
3 dl tejföl
1 teáskanál liszt
1 tojás sárgája
1 teáskanál só
1 teáskanál paprika
½ teáskanál cukor
25 g  zsemlemorzsa
25 g vaj

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A spárgát mossuk le alaposan és főzzük sós, cukros, citromos vízben 5 percig, majd szárítsuk le és fektessük vajjal kikent tűzálló tálba.
Egy kisebb tálban keverjük össze a tejfölt, a lisztet, a tojássárgát, a sót, paprikát és a cukrot, majd kenjük egyenletesen a spárga tetejére. Szórjuk meg zsemlemorzsával és pottyantsunk vajdarabkákat a tetejére. Kb. 15 percig süssük, míg aranybarna lesz


The Guardian published this recipe and I believe them that it's Hungarian :)

900 g asparagus
½ tsp sugar
300 ml sour cream
1 tsp plain flour
1 large egg yolk
1 tsp salt
1 tsp paprika
½ tsp sugar
25 g breadcrumbs
25 g unsalted butter

Preheat the oven to 200 degrees. Wash and drain the asparagus thoroughly. Simmer for 5 minutes in boiling water seasoned with salt and lemon. Drain and dry asparagus and arrange in a large, greased ovenproof dish.
In a small bowl, mix together thoroughly the sour cream, flour, egg yolk, salt, paprika and sugar. Pour this evenly over the asparagus. Sprinkle the breadcrumbs over the top and then dot with small knobs of the butter. Bake in the oven for about 15 minutes or until the top is golden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése