Ezt a receptet a Guardian-ben találtam és nekik elhiszem, hogy ez magyar. :)
90 dkg spárga
½ teáskanál cukor
3 dl tejföl
1 teáskanál liszt
1 tojás sárgája
1 teáskanál só
1 teáskanál paprika
½ teáskanál cukor
25 g zsemlemorzsa
25 g vaj
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A spárgát mossuk le alaposan és főzzük sós, cukros, citromos vízben 5 percig, majd szárítsuk le és fektessük vajjal kikent tűzálló tálba.
Egy kisebb tálban keverjük össze a tejfölt, a lisztet, a tojássárgát, a sót, paprikát és a cukrot, majd kenjük egyenletesen a spárga tetejére. Szórjuk meg zsemlemorzsával és pottyantsunk vajdarabkákat a tetejére. Kb. 15 percig süssük, míg aranybarna lesz
The Guardian published this recipe and I believe them that it's Hungarian :)
900 g asparagus
½ tsp sugar
300 ml sour cream
1 tsp plain flour
1 large egg yolk
1 tsp salt
1 tsp paprika
½ tsp sugar
25 g breadcrumbs
25 g unsalted butter
Preheat the oven to 200 degrees. Wash and
drain the asparagus thoroughly. Simmer for 5 minutes in boiling water seasoned with salt and lemon.
Drain and dry asparagus and arrange in a large, greased
ovenproof dish.
In a small bowl, mix together thoroughly the sour
cream, flour, egg yolk, salt, paprika and sugar. Pour this
evenly over the asparagus. Sprinkle the breadcrumbs over the top and
then dot with small knobs of the butter. Bake in the oven for about 15
minutes or until the top is golden.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése