15 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2,5 dl tej
2 tojás (elég villával felverni)
6 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez
4 evőkanál darált mák
2 evőkanál kristálycukor
meggy
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 12 lyukú muffintepsit béleljünk ki
kapszlival. Keverjük össze a kristálycukrot, a lisztet, a
szódabikarbónát, sütőport egy edényben, egy másikban pedig verjük fel a tojásokat a
tejjel és az olvasztott vajjal. A nedves hozzávalókat öntsük a
száraz hozzávalókhoz és néhány mozdulattal keverjük el. A kapszlikat
félig töltsük meg a tésztával, a közepére tegyünk egy teáskanálnyi
cukros mákot, egy szem meggyet és a maradék tésztával fedjük be. A tészta tetejét szórjuk meg mákkal. Süssük készre kb. 25-30 perc
alatt, aztán hagyjuk
hűlni.
150 g caster sugar
250 g plain flour
1/4 teaspoon bicarbonate of soda
1 teaspoon baking powder
250 ml milk
2 eggs, beaten
60 g butter, melted
4 tablespoons ground poppy seeds
2 tablespoons sugar
sour cherry for the filling
Preheat the oven to 180° degrees and line a 12 hole muffin tin with
paper cases. Put the caster sugar, plain flour, bicarbonate of soda, baking powder in a
large bowl, and whisk together the eggs, milk and melted butter in a
jug. Pour the wet ingredients into the dry ingredients and mix until
combined. Half fill each muffin case with the dough, place 1 teaspoon
poppy seed-sugar mixture and a sour cherry in the centre of the muffin then top with more dough. Sprinkle the top with poppy seeds. Bake in the
oven for 25-30 minutes then leave to cool.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése