2020. május 19.

Mákos muffin - Poppy seed muffin

15 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2,5 dl tej
2 tojás (elég villával felverni)
6 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez
4 evőkanál darált mák
2 evőkanál kristálycukor
meggy

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 12 lyukú muffintepsit béleljünk ki kapszlival. Keverjük össze a kristálycukrot, a lisztet, a szódabikarbónát, sütőport egy edényben, egy másikban pedig verjük fel a tojásokat a tejjel és az olvasztott vajjal. A nedves hozzávalókat öntsük a száraz hozzávalókhoz és néhány mozdulattal keverjük el. A kapszlikat félig töltsük meg a tésztával, a közepére tegyünk egy teáskanálnyi cukros mákot, egy szem meggyet és a maradék tésztával fedjük be. A tészta tetejét szórjuk meg mákkal. Süssük készre kb. 25-30 perc alatt, aztán hagyjuk hűlni.
 
150 g caster sugar
250 g plain flour
1/4 teaspoon bicarbonate of soda
1 teaspoon baking powder
250 ml  milk
2 eggs, beaten
60 g butter, melted

4 tablespoons ground poppy seeds
2 tablespoons sugar
sour cherry for the filling

Preheat the oven to 180° degrees and line a 12 hole muffin tin with paper cases. Put the caster sugar, plain flour, bicarbonate of soda, baking powder in a large bowl,  and whisk together the eggs, milk and melted butter in a jug. Pour the wet ingredients into the dry ingredients and mix until combined. Half fill each muffin case with the dough, place 1 teaspoon poppy seed-sugar mixture and a sour cherry in the centre of the muffin then top with more dough. Sprinkle the top with poppy seeds. Bake in the oven for 25-30 minutes then leave to cool.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése