A lányaim a nyomomba léptek ezzel a tortával...
5 tojás
6 evőkanál víz
15 dkg liszt
20 dkg cukor
3 dkg barnarizs liszt
2 dkg kukoricakeményítő
5 dkg darált dió
12 g sütőpor (1 zacskó)
A tölteklékhez
40 dkg krémsajt
17 dkg görög joghurt
5 dkg porcukor
sárgabarack lekvár
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Válasszuk szét a tojásfehérjét és sárgáját külön edényekbe. A tojásfehérjét verjük fel keményre a cukorral, és adjuk hozzá a vizet, majd a tojássárgáját. A liszt, keményítő, rizsliszt, dió és sütőpor keverékét kanalanként szitáljuk a felvert tojáshabhoz és forgassuk bele. Kivajazott, kilisztezett tortaformában süssük tűpróbáig. A krém hozzávalóit keverjük simára.
Ha kihűlt a tortalap, vágjuk vízszintesen 3 lapba. Minden lapot kenjünk meg sárgabarack lekvárral és joghurtkrémmel. A maradék joghurtkrémmel vonjuk be a tortát.
Díszítsük sárgabarackkal, dióval, amarettivel, csokireszelékkel és mentalevelekkel
My girls stepped into my footprints with this cake...
5 eggs
6 tablespoons water
150 g flour
200 g sugar
30 g brown rice flour
20 g cornstarch
50 g grated walnuts
12 g baking powder
Filling
400 g soft cream cheese
170 g Greek yogurt
50 g icing sugar
apricot jam
Preheat the oven 180 degrees. Divide the egg whites and yolks in a different bowl. Whisk the egg whites with the sugar until fluffy, then beat both water and yolks in. Sift the mixture of flour, cornstarch, rice flour, grated walnuts and baking powder into the fluffy egg mixture spoon by spoon. Grease a cake tin and lightly flour the surface. Pour the sponge cake mixture into the tin and bake in the oven, until the screwer comes out clean. Mix all ingredients for the filling.
When the sponge cake is cold, carefully cut 3 layers. Spread apricot jam and yogurt cream on each layer, then cover the cake with the remaining yogurt-cream.
Decorate the cake with apricots, walnuts, amaretti, grated chocolate and mint leaves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése