Mautner Zsófitól...
A vajbabot
és zöldbabot fél cm-es karikákra vágjuk, majd lobogó, sós vízben kb. 3 perc alatt roppanósra főzzük. Jeges vízben azonnal lehűtjük, majd leszűrjük.
Főzzük ki a tarhonyát és azt is hűtsük le. Egy nagy tálban összekeverjük a kifőtt tarhonyát, a zöldbabot, adjunk hozzá apróra felkockázott kovászos uborkát. Megszórjuk finomra
aprított kaporral és fokhagymával, sóval és borssal ízesített görög joghurttal átforgatjuk.
...from Zsófi Mautner.
Blanch waxbeans and green beans (cut half centimeter pieces) in a large pot of boiling salted water until crisp-tender about 3 minutes, immediately plunge the beans into ice water, then drain them.
Cook some tarhonya (a Hungarian pasta, you may substitute with orzo or any tiny pasta) and cool the pasta as well. Mix the beans, pasta and some pickled cucumbers cut into tiny pieces. Sprinkle with finely chopped dill, then coat the salad with Greek yogurt seasoned with garlic, salt and black pepper.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése