2020. július 15.

Görög joghurtos krumplisaláta - Greek yogurt potato salad


Egyszerű és nagyszerű recept innen.

Egy lábas hideg vízben tegyük fel főni a krumplit (héjastól). Forraljuk fel és főzzük a krumplit kb. 10 percig, amíg megpuhul. Leszűrjük és hagyjuk a saját gőzében tovább puhulni mielőtt meghámozzuk és felkarikázzuk, Sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Közben egy keverőtálban összekeverünk görög joghurtot fokhagymával, olíva olajjal és aprított petrezselyemzölddel. Kevés petrezselyemzöldet félreteszünk a tálaláshoz.
A főtt krumplit óvatosan beleforgatjuk a joghurtos szózsba, hogy mindenütt befedje. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk. Kiszedjük a kedvenc edényünkbe a tálaláshoz és a maradék petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal és olívaolajjal tálaljuk.

A simple and great recipe from here.

Add the potato (skin on) a stock pot and cover with cold water. Bring to a simmer and cook the potatoes for about 10 minutes until soften. Drain them and allow them to dry in their own steam for a few minutes, then peel and slice them. Season the slices with salt and freshly ground black pepper.
Meanwhile in a large mixing bowl combine Greek yogurt, garlic, olive oil and finely chopped parsley until combined. Reserve some of the parsley for garnish.
Add the cooked potato slices to the dressing and gently toss to coat well. Adjust seasonings to your taste with more sea salt and black pepper. Transfer to your favorite serving dish and garnish with the remaining parsley, a drizzle of olive oil and the lemon zest.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése