2020. július 18.

Rántott csirke görög módra - Greek style chicken schnitzel

Tökéletesen illik ehhez.

néhány darab napott szárított paradicsom
4 dkg dió, felaprítva
10 dkg feta sajt
2 evőkanál vörösborecet
1 gerezd fokhagyma


50 dkg csirkemell
liszt
tojás
zsemlemorzsa

A tölteléket pürésítsük késes robotgépben. A csirkemellszeleteket nyissuk szét, mint a pillangószárnyakat. Minden szeletre helyezzünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, majd zárjuk össze. Nyomjuk össze a széleket, vagy zárujk le egy fogpiszkáló segítségével. Sózzuk, majd panírozzuk előbb lisztben, tojásban, végül zsemlemorzsában. Sepenyőben forrósítsunk olajat és közepes lángon süssük aranybarnára a húst mindkét oldalán.

Perfectly fit this.

a few pieces of sun dried tomatoes
40 g walnut, chopped
100 g feta cheese
2 tablespoons red wine vinegar
1 clove of garlic
salt

500 g chicken breast
flour
egg
breadcrumbs

Mix the stuffing in a blender. Open the chicken breast slices, like butterfly wings. Place a spoonful of stuffing on each slice and close the slices. Press the edges or secure them with toothpicks. Season with salt. Dip the schnitzel parcels into flour to coat, shaking off excess, then the egg, then the breadcrumbs, pressing firmly. In a large frying pan, heat the oil on medium heat. Cook schnitzel on each side until golden. Remove the toothpicks.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése