Mostanában Mautner Zsófi receptjeit készítem...
25 dkg krémtúró/ricotta
4 dkg porcukor
4 tojás szétválasztva
1 citrom reszelt héja
fél kávéskanál só
10 dkg liszt
5 dkg vaj a sütéshez
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szétválasztott tojássárgát kikeverjük a többi hozzávalóval, egy másik edényben pedig kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A tésztához keverjük a habbá vert tojásfehérje egy harmadát és belekeverjük, aztán nagyon finoman, óvatosan beleforgatjuk a maradék habot úgy, hogy egynemű legyen.
Egy nagy tűzálló serpenyőben felolvasztjuk és felforrósítjuk a vajat közepes lángon. Öntsük bele a tésztát és néhány percig hagyjuk sülni, amíg az alja aranybarna nem lesz. Ezt követően tegyük be a sütőbe és 10-12 percig sütjük, míg a teteje is megpirul. Pár percig hagyjuk állni, majd egy spatulával vagy villa segítségével tépkedjük falatnyi darabokra.
Szórjuk meg porcukorral és ezzel a sült szilvával (a receptet itt találod) tálaljuk.
These days I follow Mautner Zsófi's recipes...
250 g ricotta
40 g icing sugar
4 eggs, separated
the zest of 1 lemon
1/2 teaspoon salt
100 g plain flour
50 g butter for greasing
Preheat the oven 180 degrees. Mix the the separated egg yolks with all the ingredients and beat the egg whites in another bowl until stiff peaks form. Combine 1/3 of the stiff egg whites with the batter then carefully and very gently fold in the remaining meringue until no big egg white lumps remain.
Heat the butter in an ovenproof skillet over medium heat. Pour the batter into the skillet and cook for a few minutes until the batter become golden brown underneath. Afterwards put the skillet in the oven and bake the pancake for 10-12 minutes until the top is golden brown as well. Set aside the pancake for a few minutes and then using spatulas or forks, tear the pancake into bite-sized pieces.
Sprinkle with icing sugar and serve with baked plums (see recipe here).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése