2020. szeptember 26.

Puha csokis fügés muffin - Soft chocolate and fig muffin

Ezt a receptet Yossy Arefitől kölcsönöztem.

3/4 bögre liszt
1/2 bögre cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 1/4 bögre barna nádcukor 
10 dkg vaj (megolvasztva szobahőmérsékleten)
3 nagy tojás
1/2 bögre étcsoki
6 friss füge félbevágva

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat (kivéve a csokit), egy másikban összevegyítjük a nedves hozzávalókat, majd óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókba és belekeverjük a darabolt csokit is. Kanalazzuk a tésztát a muffin tepsibe és minden muffin közepébe nyomjunk egy fél fügét. Süssük 25-30 percig.

This recipe is adapted from Yossy Arefi.

3/4 cup flour
1/2 cup cocoa powder
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1 1/4 cups brown cane sugar
100 g butter (melted and cooled to room temperature)
3 large eggs
1/2 cup chopped dark chocolate
6 fresh figs (halved)
 
Preheat the oven 180 degrees. Mix the dry ingredients (except chocolate) in a bowl and the wet one in another bowl. Fold in the wet ingredients into the dry ones and stir in the chopped chocolate. Scoop the batter into the muffin tin and push half a fig into each cup. Bake in the oven for 25-30 minutes. 




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése