2020. szeptember 30.

Francia fügés muffin - French fig muffins

Ez a Moelleux aux figues á la creme de nougat sans beurre au sirop épicé recept jó kezdés volt egy új őszi recepthez. Egy kicsivel több cukor, egy kicsivel kevesebb vaj...Ebből a mennyiségből 10 db muffin lesz.

10 dkg cukor
10 dkg liszt
2 evőkanál tejszín
10 dkg olvasztott vaj
3 dkg dió (aprítva)
5 friss füge (félbevágva)
2 tojás

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat , egy másikban összevegyítjük a nedves hozzávalókat, majd óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókba és belekeverjük az apróra vágott diót. Kanalazzuk a tésztát a muffin tepsibe és minden muffin közepébe nyomjunk egy fél fügét. Süssük 25-30 percig.
 
This Moelleux aux figues á la creme de nougat sans beurre au sirop épicé was a good start for this autumn recipe. A bit more sugar, a bit less butter...This makes 10 muffins.

100 g sugar
100 g flour
2 tablespoons cream 
100 g melted butter
30 g walnuts (chopped) 
5 fresh figs  (halved)
2 eggs
Preheat the oven 180 degrees. Mix the dry ingredients in a bowl and the wet one in another bowl. Fold in the wet ingredients into the dry ones and stir in the chopped walnuts. Scoop the batter into the muffin tin and push half a fig into each cup. Bake in the oven for 25-30 minutes. 
 

 


 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése