... Lorraine Pascaltól
- 40 dkg konzerv cannellini bab
- egy köteg spérga
- 3 db cukkini
- 1 érett avocado
- oliívaolaj
- 1csomag rukkola
- egy kisebb marék friss menta
- egy kisebb marék friss bazsalikom
- 2,5 dkg pirított fenyőmag
- 2,5 dkg parmezán sajt
Az öntethez
- 1kis chili vagy szárított chilipehely (elhagyható)
- 1citrom
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- néhány kanál méz
- só és frissen őrölt bors
Készítsük el az öntetet: A chilipaprikából szedjük ki a magokat és aprítsuk fel (ha használunk), vagy tegyük a szárított chilipelyhet egy kisebb edénybe. Reszeljük bele a citrom héját és facsarjuk bele a levét. Adjuk hozzá az olívaolajat, a mézet és sózzuk-borsozzuk.
A spárgát tisztítsuk meg, a végét hámozzuk, ha nagyon fás és forrásban lévő sós vízben főzzük 4 percig. Ha a spárga megpuhult, szűrjük le és hűtsük le hideg folyóvíz alatt. Hámozókéssel vágjuk csíkokra a cukkinit, hogy úgy nézzen ki, mint a szélesmetélt.
A tálaló edényre szórjuk rá a rukkolát, rendezzük el rajta a spárgát és a cukkinit. Tépkedjük rá a menta és bazsalikom leveleket, szórjuk meg a fenyőmaggal. Kézzel forgassuk kicsit össze, mielőtt a tetejére kerülnek az avokádó szeletek. Kanalazzuk rá a cannellini babot, locsoljuk meg az öntettel és hámozóval vágjunk a tetejére parmezánforgácsokat. Tálaljuk.
... from Lorraine Pascal
- 400g tin of cannellini beans
- 250g bunch of asparagus
- 3 courgettes
- 1 perfectly ripe avocado
- Olive oil
- 1 bag of wild rocket
- Small handful of fresh mint
- Small handful of fresh basil
- Handful of toasted pine nuts (about 25g)
- 25g Parmesan cheese
Dressing
- 1 small red chilli or a pinch of dried chilli flakes (optional)
- 1 lemon
- 4 tablespoons extra virgin olive oil
- Couple of squidges of honey
- Salt and freshly ground black pepper
Make the dressing: Deseed and finely chop the chilli (if using) and add
to a mug or small bowl, or simply add the dried chilli flakes. Finely
grate the lemon zest in and squeeze in the juice. Add the oil and honey
and season with salt and pepper. Whisk together with a fork.
Trim the ends of the asparagus where they look dried out and add to salted boiling water to cook for 4 minutes. Once the asparagus is just tender, remove it from the water with a
slotted spoon and rinse under cold running water for a minute or so
until cool. Using a peeler, take a strip of the length of a courgette to look like ‘pappardelle’.
Tip the rocket onto a large serving platter. Scatter the courgette and asparagus over. Rip the leaves from the mint
and basil stalks and sprinkle over the pine nuts. Give everything a
little toss about with your hands and arrange the avocado slices on top. Spoon
the cannellini beans and dressing over and then shave the Parmesan on
top using the peeler and serve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése