- 60 dkg újkrumpli
- 1 citrom leve és reszelt héja
- egy löttyintés vörösborecet
- extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál kapribogyó
- reszelt torma ízlés szerint
- 1.5 dl tejföl
- egy kis csokor aprított kapor
- 40 dkg füstölt lazac
A reszelt tormát, a citrom másik felének a levét keverjük össze a tejföllel, sózzuk és borsozzuk. A krumplit szórjuk meg az apróra vágott kaporral (várjuk meg, hogy hűljön a krumpli). A füstölt lazacot rendezzük el egy tányéron, a közepére tegyük a krumplisalátát és pöttyintsünk kanálnyi tormás tejfölt a tetejére, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg a maradék kaporral.
- 600 g new potatoes
- 1 lemon , zest and juice of
- 1 splash red wine vinegar
- extra virgin olive oil
- 2 tablespoons
- grated horseradish from a jar, to taste
- 150 ml crème fraîche
- 1 small bunch fresh dill, roughly chopped
- 400 g sliced smoked salmon
Put the lemon zest and half the lemon juice into a bowl and add the vinegar. Pour in three times as much olive oil as vinegar, and add the capers. Season the dressing with salt and pepper. Mix everything well, then add the warm potatoes and toss around until they are all well coated.
Mix the grated horseradish into the
crème fraîche with the remaining lemon juice and some salt and pepper.
Sprinkle most of the dill over the cooked potatoes (let cool for a while) and toss
again.
Lay your smoked salmon out on a big plate or platter. Dollop over the horseradish crème fraîche, drizzle with some olive oil and sprinkle over the rest of the dill.
Lay your smoked salmon out on a big plate or platter. Dollop over the horseradish crème fraîche, drizzle with some olive oil and sprinkle over the rest of the dill.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése