2021. július 21.

Fehérboros dalmát hal - Dalmatian fish with white wine

Ezt a receptet itt találtam. Mmmmmmm.....
 
80 dkg halfilé (kifilézve és a bőrét lehúzva)
1 kg krumpli 
6 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
1 dl olíva olaj
só, bors, halfűszer
2 dl fehérbor
kapribogyó

Főzzük puhára a krumplit. Aprítsuk finomra a petrezselymet és a fokhagymát és keverjük el az olívaolajjal. A halat vágjuk fel falatnyi darabokra és fűszerezzük be. A krumplit hámozzuk meg és szeljük karikákra. Egy tűzálló edényt kenjünk ki olívaolajjal és rétegezzük bele a krumplit, a halat, a fokhagymás-petrezselymes olívaolajat, a krumplit és a kapribogyót. Öntsük rá a fehérbort és fedjük le alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél óráig, majd vedjük le az alufóliát és süssük tovább, míg a krumpli aranybarna nem lesz.

This recipe comes from here. Mmmmmmm.....

800 g fish (bones and skin removed)
1000 g potato
6 cloves of garlic
a bunch of flat leaf parsley
100 ml olive oil
salt, pepper, spices for fish
200 ml white wine
capers
 
Boil the potato until tender. Finely chop the parsley leaves and garlic cloves and mix with olive oil. Slice fish into mouth size bites and season. Peel and slice boiled potatoes. Spray an ovenproof dish with olive oil, layer half of the potatoes, fish, olive oil with garlic and parsley, the other half of the potatoes and capers. Pour white wine on top and cover with alu-foil. Bake in the preheated oven at 180 degrees for half an hour then uncover and grill further on until the potatoes turn to golden brown.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése