2021. augusztus 9.

Habrózsa - Meringue rose

 Egy régi klasszikus az Anyukámtól...

40 dkg liszttel eldörgölünk 15 djg zsírt. 1 dl langyos tejbe 1 ek cukrot teszünk, amiben felfuttatunk 2 dkg élesztőt. A zsíros lisztbe belegyúrunk 4 tojás sárgáját és az élesztős tejet. Gyorsan kell dolgozni, hogy ne lágyuljon el. 4 cipót készítünk.
A töltelékhez 4 tojás fehérjét nagyon kemény habbá verjük 30 dkg porcukorral és pici ecettel. A cipókat egyneként vékony téglalapra nyújtjuk, a tésztákra kenjük a tojáshabot és feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyira vágjuk.. A vágott, kicsit a kés által összenyomott felével ültetjük a tepsibe. Rózsaszínre sütjük.

 An old classic from my Mum...

Crumble 400 g plain flour with 150 g lard. Dissolve 20 g yeast in 100 ml warm milk sweetened with a tablespoon castor sugar. Add 4 egg yolks to flour crumble and knead the dough activated yeast. Work fast otherwise the dough becomes too soft. Form 4 balls.
For the filling beat 4 egg whites with 300 g icing sugar and few drops of vinegar until the meringue is fluffy and firm.
Roll each ball into a rectangle and spread the meringue evenly. Roll each dough with meringue and slice into 2 cm thin slices. Place into a baking tray with roll upside down and bake until golden.
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése