2021. november 2.

Zöld füge befőtt - Green fig preserve

1,5 kg zöld füge
3 evőkanál ecet
2 l víz
 
A sziruphoz:
1 l víz
60 dkg cukor
1 citrom leve
 
A zöld fügét ecetes vízben főzzük puhára. Hagyjuk hűlni, majd szedjük száraz befőttes üvegekbe. A sziruphoz főzzük fel a cukrot a vízzel és adjuk hozzá a citromlevet. Töltsük fel a befőttet a sziruppal, majd zárjuk le az üvegeket. Forró vizes fürdőben hevítsük a befőttet kb. 20 percig, majd száraz dunsztban, takaróba csavarva hagyjuk 2-3 nap alatt kihűlni.
 
1500 g green fig
3 tablespoon vinegar
2000 ml water
 
For the syrup:
1000 ml water
600 mg sugar
the juice of 1 lemon
 
Boil and cook the green figs in water with vinegar until tender. Let them cool and place into jars. Make syrup out of water, sugar and vinegar. Pour the syrup into the jars and seal with covers. Place the jars into a huge cooking pot filled with boiling water and simmer the water for 20 minutes. Remove the jars from water, cover with blankets and let them cool in the warmth (about 2-3 days) - dry stem. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése