2021. december 18.

Hagymás-mustáros szűzpecsenye - Pork tenderloin with mustard and onions

 2 nagy fej hagyma (karikára szelve)
40 dkg barna csiperke
10 dkg bacon
2 darab szűzpecsenye (félbevágva)
1 evőkanál vaj
1 evőkanál étolaj
só, bors
2 evőkanál liszt
2,5 dl tejszín
2 evőkanál mustár
egy kis csokor petrezselyem

A vajat és az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és élénk tűzön minden oldalán körbepirítjuk a húst, aztán áttesszük egy sütőedénybe. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A serpenyőben ropogósra sütjük a bacont, a hagymát és a gombát, sóval, borssal ízesítjük, felengedjük 2 dl vízzel és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. A lisztet elkeverjük a mustárral és a tejszínnel és 3-4 percig forraljuk. A hús tetejére és köréje szedjük a mustáros-tejszínes mártást, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt néhány percig pihentetjük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Krumplipürével tálaljuk.


 
2 onions (sliced)
400 g brown champignon mushroom
100 g bacon
2 pieces of pork tenderloin (halved)
1 tablespoon butter
1 tablespoon vegetable oil
salt and ground black pepper
2 tablespoons flour
250 ml cream
2 tablespoons mustard
a small bunch of parsley

In a skillet brown tenderloins each side in butter and vegetable oil and place them in a baking dish. Sprinkle with salt and ground black pepper and set aside. In the skillet saute chopped bacon, onion and mushroom for few minutes, season with salt and black pepper and add 200 ml water, then simmer for 10 minutes. Combine flour with mustard and cream and add to the skillet, boil for 3-4 minutes. Cover the meat with mustard-cream sauce and bake in the oven at 200 degrees for 25-30 minutes. Let stand for few minutes before serving, sprinkle with finely chopped parsley. Serve with mashed potatoes. 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése