1 evőkanál vaj
10 dkg dió
1/2 evőkanál barnacukor
3 dl zöldség alaplé
egy narancs kifacsart leve
2 dl tejszín
1/2 evőkanál kukoricakeményítő
frissen őrölt fehérbors
2 cl rum
8 szem aszalt szilva
4 evőkanál vörösbor
mentalevél a tálaláshoz
Az aszalt szilvát pároljuk meg a vörösborban és tegyük félre. A dióbelet forró vízbe áztatjuk néhány percre, hogy a héját könnyen lefejthessük. A vajat felforrósítjuk, beletesszük a barna cukrot, kicsit megpirítjuk ráöntjük a meghámozott dióbelet és tovább pirítjuk, és a zöldségalaplével addig főzzük, míg a dió megpuhul. A főtt diót átpasszírozzuk, a levest újra felforraljuk, majd ízesítjük fehérborssal, a narancs levével és rummal. A tejszínben csomómenresre keverjük a kukoricakeményítőt és behabarjuk vele a levest. Aszalt szilvával és mentalevelekkel tálaljuk.
1 tablespoon butter
100 g walnut
1/2 tablespoon brown sugar
300 ml vegetable stock
the juice of 1 orange
200 ml cream
1/2 tablespoon corn starch
freshly ground white pepper
20 ml rum8 dried plums
4 tablespoons red wine
mint leaves to serve
Cook dried plums with red wine and set aside. Sink walnut in boiling water for few minutes until the peel comes off easily. Heat the butter, add brown sugar to caramelize a bit and add walnuts too. Pour vegetable stock onto the walnut and cook until the nuts become tender, than mash the walnut and squeeze the juice. Boil the soup again, then season with white pepper, orange juice and rum and at last thicken with the cornstarch that was previously mixed with cream (without any lumps). Serve the soup with dried plums and mint leaves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése