15 dkg zabkeksz/vajas keksz/mézeskalács
10 dkg olvasztott vaj
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
egy citrom reszelt héja
10 dkg cukor
2 tojás
25 dkg erdei gyümölcs lekvár
Az alaphoz daráljuk le a kekszet és keverjük el az olvasztott vajjal, hogy lágy, nedves morzsát kapjunk. Nyomkodjuk le a morzsát egy 21 cm-es tortaformába a kanál hátuljával vagy egy pohár talpával. Süssük 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig.
A töltelékhez a túrót törjük át és adjuk hozzá a mascarponét, a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a cukrot. Simítsuk a tölteléket a kekszes alapra, majd a tetejét márványozzuk be az erdei gyümölcs lekvárral. 170 fokos sütőben kb 1 óráig sütjük, hogy a krém megszilárduljon, de még remegős maradjon. A formában hagyjuk kihűlni és tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
150 g digestive/butter biscuits/gingerbread
100 g melted butter
500 g quark
250 g mascarpone
the zest of 1 lemon
100 g sugar
2 eggs
250 g forest fruit jam
Blitz the biscuit in a food processor and mix with melted butter to have soft crumbles. Crush tight the
mixture into a bottom of a 21 cm round cake tin with the back of a
spoon or the bottom of a glass. Bake in the oven at 170 degrees for 10 minutes.
For the filling crush quark with a fork and mix with mascarpone, eggs, lemon zest and sugar. Spread on top of baked crumble and marble the top with forest fruit jam. Bake for about an hour at 170 degrees till the filling is firm but remains soft. Let cool in the tin then place in the fridge for few hours before serving.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése