20 dkg liszt
5 g sütőpor
4 tojás
1 narancs reszelt héja és leve
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
6 evőkanál kandírozott narancshéj
A tojásfehérjét verjük kemény habbá a cukorral és egy csipet sóval, aztán keverjük bele a tojássárgáját. Forgassuk bele a liszt és sütőpor keverékét, a narancs héját és levét és végül a puha vajat. Beleforgatjuk a kandírozott narancshéjat és kivajazott, kilisztezett formába töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük, aztán 10 percig a formában hagyjuk hűlni mielőtt kifordítanánk abból.
200 g flour
5 g baking powder
4 eggs
the zest and juice of 1 orange
200 g soft butter
100 g sugar
6 tablespoons candied orange peels
Beat the egg whites with the sugar and a pinch of salt until fluffy, then add egg yolks. Fold in the mix of flour and baking powder, the orange zest and juice and soft butter at last. Add candied orange peels and fold in a tin previously greased with butter. Bake in the oven for 45-50 minutes at 170 degrees. Rest in the tin for 10 minutes before removing the cake.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése