2024. március 31.

Zellersaláta fetával és lágy tojással - Celery salad with feta and soft-boiled egg

 
Yotam Ottolenghi receptje
 
8 szál zellerszár, ferdén vékony szeletekre vágva
2 zöld kaliforniai paprika fél centis csíkokra vágva
1 közepes vöröshagyma vékonyra szelve
1 evőkanál kristálycukor
4 citrom
20 g zellerlevél
15 g petrezselyemlevél
15 g korianderlevél
4 evőkanál kapribogyó
2 zöld chili kimagozva és vékonyra szelve
2 evőkanál olíva olaj
4 tojás
200 g feta sajt
fekete bors
 
A zellert, a paprikát és a hagymát szórjuk meg a cukorral és 1/2 teáskanál sóval, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni, hogy a zöldségek megpuhuljanak és levet engedjenek. A citromot filézzük ki, és a chilivel, kapribogyóval, a petrezslyem, zeller és koriander levelekkel, valamint az olíva olajjal és fekete borssal forgassuk óvatosan össze.
Közvetlenül tálalás előtt a tojásokat főzzük 6 percig, tartsuk hideg víz alá. Akkor jó, ha a sárgája még folyós.
Tálaláshoz a salátát szedjük tányérokra, szórjuk meg fetával és mindegyik tányérra helyezzünk 1-1 középen kettétört lágytojást. Pár csepp olívaolajjal és fekete borssal szórjuk meg.
 
Yotam Ottolenghi's recipe

Éééés Bakonybél húsvétkor....














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése