2016. február 28.

Sötét és fehér - Dark and white

Egy régi csokireklámot idézve: ronda és finom. Az unokatesóm kedvence, amit gyakran sütött a nagymamám. Az eredeti receptet írom le, de persze változtattam rajta, több kakaót, kevesebb porcukrot tettem bele. Változtass te is ízlésed szerint!

A tésztához:
40 dkg liszt
1 ek sütőpor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 ek kakaópor
Gyors mozdulatokkal állítsuk össze és legalább fél órát pihentessük a tésztát hűvös helyen.

A töltelékhez:
75 dkg túró (valószínűleg ricottával is működik)
25 dkg porcukor
3 tojás, szétválasztva, a fehérje felverve
2 ek búzadara

A tészta felét reszeljük egyenletesen sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk rá a túrókrémet, a tetejére reszeljük a tészta másik felét. Addig süssük, míg a tetején a tészta ropogós lesz.

Ugly but tasty. My Grandma used to bake this cake as it was my cousin's favourite. I'll give you the original recipe, but of course I've made my own changes, more cocoa, less sugar. Feel free to follow your own version.

For the dough:
400 g plain flour
1 tbs baking powder
250 g butter
250 g icing sugar
2 tbs cocoa powder
Knead the dough as fast as you can and let rest in a cold place for at least half an hour.


For the filling:
750 g quark (or ricotta may work as well)
250 g icing sugar
3 eggs separated, egg whites beaten
2 tbs semolina

Lay the baking tray with parchment paper and grate half the dough evenly. Spread the filling and grate the other half of the dough on the top. Bake until the top is crispy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése