14 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
2 tojás (elég villával felverni)
14 dkg olvasztott vaj
12 teáskanál áfonya/eper/sárgabarack lekvár
kristálycukor, amibe a tetejét forgatjuk
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra és 12 lyukú muffintepsit béleljünk ki kapszlival. Keverjük össze a kristálycukrot, a lisztet, a szódabikarbónát egy edényben, egy másikban pedig verjük fel a tojásokat a joghurttal és az olvasztott vajjal. A nedves hozzávalókat öntsük a száraz hozzávalókhoz és néhány mozdulattal keverjük el. A kapszlikat félig töltsük meg a tésztával, a közepére tegyünk egy teáskanálnyi lekvárt és a maradék tésztával fedjük be. Süssük készre kb. 16-18 perc alatt és még forrón forgassuk a tetejét kristálycukorba, aztán hagyjuk hűlni.
This is genious! I found this recipe here.
140 g caster sugar
200 g plain flour
1 teaspoon bicarbonate of soda
100 ml natural yogurt
2 eggs, beaten
140 g butter, melted
12 teaspoon blueberry/strawberry/apricot jam
caster sugar for the topping
Preheat the oven to 190° degrees and line a 12 hole muffin tin with paper cases. Put the caster sugar, plain flour, bicarbonate of soda in a large bowl, and whisk together the yogurt, eggs and melted butter in a jug. Pour the wet ingredients into the dry ingredients and mix until combined. Half fill each muffin case with the dough, place 1 teaspoon jam in the centre of the muffin then top with more dough. Bake in the oven for 16-18 minutes then roll the tops of the muffins in the caster sugar and leave to cool.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése