2018. november 14.

Fehércsokis csokikeksz - White chip chocolate cookies

Több a cukor, mint a liszt. A receptet itt találod.
 
13 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
11-12 dkg vaj
10 dkg barnacukor
10 dkg kristálycukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
20 dkg fehércsoki csepp vagy durvára vágott fehércsoki
 
Szitáljuk össze a lisztet a kakaóporral, sütőporral és sóval. Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és néhány mozdulattal keverjük simára. Forgassuk bele a fehércsoki darabokat.  Legalább egy órára vagy egész éjszakára tegyük a tésztát hűtőbe. Az előkészített tepsibe formázzunk golyókat a tésztából és egymástól legalább 8 cm távolságra helyezzük el. 180 fokra előmelegített sütőben 9-10 percig süssük, amíg a keksz széle kezd megszilárdulni. Sütés után hagyjuk kihűlni és csak úgy vegyük ki a tepsiből.
 
More sugar, than flour. See recipe here.
 
130 g flour
50 g unsweetened cocoa powder
½ teaspoon baking soda
¼ teaspoon salt
113 g unsalted butter, softened to room temperature
100 g brown sugar
100 g granulated sugar
1 large egg
1 teaspoon vanilla extract
200 g white chocolate chips or chunk

Sift together the flour, cocoa powder, baking soda and salt. Using a mixer beat butter and sugars until fluffy, beat in the egg and vanilla extract. Add the dry ingredients and stir just until combined. Fold in chocolate chips. Chill the dough in the refrigerator for at least 1 hour or overnight. This will help the cookies stay thick and spread less while baking. Drop rounded balls of dough onto prepared baking sheet, spacing them 8 cm apart. Bake in the oven preheated 180 degrees for 9-10 minutes, just until the cookie edges start to set. Leave to cool.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése