A nagyobbik lányom hatalmas rajongója Rachel Allen receptjének.
1 tojás
2 dl tejföl
17,5 dkg kristálycukor
22,5 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna/sütőpor
egy csipet só
1 teáskanál őrölt kardamom
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojást verjük fel, aztán egy evőkanálnyi kivételével adjuk hozzá a tejfölt, a cukrot és keverjük simára. Forgassuk bele a lisztet és a sütőport, a sót és az őrölt kardamomot. Ne keverjük túl!!! Adagoljuk 12 részes muffin tepsibe a tésztát és süssük 18-20 percig, amíg a teteje érintésre szilárdnak nem tűnik és a közepébe szúrt tűre nem tapad tészta.
Ha a muffin kihűlt, akkor vonjuk be cukormázzal. Az evőkanálnyi tejfölt keverjük el a porcukorral, ha túl sűrű a krém, egy csepp vízzel lazítsuk, ha túl híg, akkor adjunk még hozzá porcukrot.
My elder daughter is the great fan of this recipe form Rachel Allen.
1 egg
200 ml sour cream or crème fraîche (reserve 1 tbsp for icing)
175 g sugar
225 g flour
½ tsp baking soda
pinch of salt
1 tsp ground cardamom seeds
for the topping
125 g confectioners sugar, sifted
1 tbsp sour cream or crème fraîche
Preheat the oven for 180 degrees.
Whisk the egg in a large bowl. Add all but 1 generous tablespoon of the
sour cream or crème fraîche and the sugar and whisk to combine. Add the flour and baking soda, then the salt and the ground cardamom.
Fold the mixture to combine; do not overmix. Divide the mixture between 12 muffin cups and bake for 18-20 minutes, until the top of the cupcake
just feels firm to the touch and a skewer inserted into the center comes
out clean.
When the cupcakes have just cooled, make the icing by mixing the reserved
tablespoon of sour cream or crème fraîche with the confectioners’ sugar.
If it is too stiff add just a drop of water; if it is too runny, add a
bit more sugar. Spread the icing over the top of the cupcakes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése