2018. november 4.

Klasszikus túrós rétes - Classic strudel filled with quark

Vissza az alapokhoz... (Horváth Ilona után)

6 réteslap
A töltelékhez keverjünk ki alaposan:
60 dkg túrót
2 evőkanál tejföllel
2 egész tojással
4 evőkanál cukorral
2 evőkanál búzadarával
1 citrom reszelt héjával
10 dkg mazsolával

A réteslapot fektessük tiszta konyharuhára és kenjük meg olvasztott vajjal (esetleg étolaj és tejföl keverékével). Helyezzük rá a következő réteslapot, ezt is kenjük és a következőt is, hogy három réteget kapjunk. A túrókrém felét csíkban a réteslap hosszanti oldala mentén kanalazzuk a tészta szélétől 2-3 cm-re. A rétes oldalait hajsuk fel a túrókrémre, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel. A tetejét kenjük meg olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 20-3 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra.

Back to the basics... (Original from Horváth Ilona)

6 sheets of strudel pastry (filo pastry)
For the filling mix thoroughly:
600 g quark
2 tablespoons sour cream
2 eggs
4 tablespoons sugar
2 tablespoons semolina
peel of one lemon
100 g raisins
 
Take one sheet of strudel pastry, lay it onto a kitchen towel and brush all over with a little of the melted butter (or vegetable oil mixed with some sour cream). Lay on another sheet of strudel pastry and continue the buttering until all the pastry is used making 3 layers. Spoon half of the quark mixture onto the strudel pastry in a central line down the length of the filo, leaving a 2-3cm border at both ends. Fold the short sides on to the quark mixture, then fold one of the long sides over the filling and roll up using the kitchen towel to help you. Finally, brush the top with butter and bake until golden around 20 to 30 mins. The pastry should be golden and crisp.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése