2018. november 10.

Szilvi tortája - Szilvi's cake

... és a legjobb csokitorta alap (egyben a legegyszerűbb is)! Az eredeti receptet itt találjátok.

1 3/4 bögre liszt (1 bögre = 2 dl)
2  cukor
3/4 bögre keserű kakaó
2 tk.szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1/2 tk só
1 bögre tej/joghurt/író/vagy mindez keverve
1/2 bögre olaj
2 nagy tojás
1 cup forró kávé/kakaó/víz

És akkor a bonyolult folyamat: száraz és folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd egybeöntjük, és nem túl alaposan egyneműsítjük. Kivajazott 21 cm-es tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

...and the best brownie cake base ever (and the simpliest as well)! You may find the original recipe here.

1 3/4 cup plain flour
2 cupsugar
3/4 cup cocoa
2 teaspoon bicarbonate of soda
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1 cup milk/yoghurt/buttermilk/or the mixture of them
1/2 cup oil
2 eggs
1 cup hot coffee/cocoa/water

Let's see the complicated method: mix dry ingredients and liquids separately, then mix together (not evenly). Grease a 21 cm round cake tin and bake in the oven preheated to 180 degrees.


Szilvi csokitortáját pedig mézeskalács krémmel és birsalmasajttal töltöttem.
Szilvi's brownie cake was filled with gingerbread cream and quince jam.





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése