17 dkg puha vaj
17 dkg porcukor
17 dkg liszt
3 evőkanál őrölt mandula
2 evőkanál konyak
1 evőkanál ánizsmag
3 tojásfehérje
10 dkg szeletelt mandula a tetejére
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Habosítsuk fel a vajat a porcukorral, keverjük hozzá a tojásfehérjét, a konyakot, a lisztet, az őrölt mandulát és a lisztet. Evőkanálnyi kupacokat pottyantsunk a sütőpapírra (hagyjunk elég helyet, mert a puha tészta szétolvad). Szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával és süssük aranyszínűre, kb. 20 perc alatt.
170 g soft unsalted butter
170 g icing sugar
170 g plain flour
3 tablespoons ground almond
2 tablespoons cognac
1 tablespoon anise seeds
3 egg whites
100 g almond flakes for topping
Preheat the oven 160 degrees. Mix the butter with icing sugar until white and fluffy. Add egg whites, cognac, flour, ground almonds and anise seeds. Drop about a tablespoon worth of a cookie batter on the baking sheet (leave enough room as the soft cookie dough will melt). Sprinkle with almond flakes and bake until golden, about 20 minutes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése