2020. április 22.

Citromos-krémsajtos-morzsás muffin/Lemon cream cheese crumb muffin

Az egyetlen oka, hogy kipróbáltam ezt a receptet az, hogy telis-teli finom citrommal. Nagyszerű!

1 bögre liszt (1 bögre = 2 dl)
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanálszódabikarbóna
1/4 teáskanál só
3/4 bögre krémsajt
2  evőkanál olvasztott vaj
3/4 bögre kristálycukor
2 nagy citrom leve és héja
1nagy tojás
1/4  bögre író

A morzsához a tetejére
3/4bögre liszt
2  evőkanál kristálycukor
2 evőkanál barnacukor
4  evőkanál olvasztott vaj

Citrommáz
3  evőkanál frissen facsart citromlé
kb. 1/2 bögre porcukor, lehet hogy több, vagy inkább kevesebb (attól függ mennyire sűrű)

Keverjük össze külön edényben a száraz és a nedves hozzávalókat. Óvatosan forgassuk a száraz hozzávalókat a nedvesekhez és keverjük egyneműre. De nehogy túlkeverjük! Adagoljuk a tésztát a muffinforma papírral kibélelt mélyedéseibe. Egy kis edényben keverjük el az olvasztott vajat a cukorral és liszttel morzsásra és ezzel szórjuk meg a muffinok tetejét. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A citrommázhoz egy kis edényben keverjük a citromléhez folyamatosan adagolva a porcukrot, amíg el nem érjük a megfelelő állagot (legyen sűrű, de még kenhető)
 
The only reason I have tried this recipe that it is absolutely full of lemons. Great one!

1 cup  flour
1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
3/4 cup cream cheese
 2 tablespoons melted butter
3/4 cup granulated sugar
zest and juice of 2 large lemons
1 large egg
1/4 cup buttermilk

Crumb topping
3/4 cup flour
2 tablespoons granulated sugar
2 tablespoons brown sugar
4 tablespoons melted butter

Lemon Glaze
3 tablespoons fresh lemon juice
1/2 cup powdered sugar, more or less

Whisk all the dry and all the wet ingredients in different bowls. Gently fold the dry ingredients into the wet ingredients just until it's all combined and the flour is no longer apparent. Do not overmix! Scoop the batter into the prepared muffin tins, filling the paper cups. In a small bowl, combine  melted butter melted with the sugar and flour and lightly sprinkle the tops of the muffins with this mixture. Bake in preheated oven for 20 minutes.
For the glaze, add the lemon juice to a small bowl and gradually add powdered sugar, whisking constantly, until the desired consistency is reached (thick but pourable).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése