Giada de Laurentiis receptje.
Melegítsük elő a sütőt 225 fokra. Recés késsel vágjuk le a kis méretű paradicsomok tetejét és szedjük ki a paradicsomok közepét. A paradicsom alját is vágjuk picit le, hogy ne guruljanak fel a sütőben. Fordítsuk le a paradicsomokat egy papírtörlőre és hagyjuk szikkadni.
Enyhén sózzuk a paradicsomokat, töltsük meg egy csipet csíkokra vágott friss bazsalikommal, tölsük meg a mini mozzarellával és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Zsemlemorzsát keverjünk el fél teaskanál sóval és szárított oregánóval, majd szórjuk meg vele a paradicsomokat. Süssük át kb. 10 perc alatt, amíg a sajt megolvad, majd hagyjuk hűlni 10 percig és melegen tálaljuk.
From Giada de Laurentiis.
Preheat the oven to 225 degrees. Using a small
serrated knife, cut off the top cherry tomatoes and hollow out the
insides, leaving the sides intact. Slice a small sliver off each tomato bottom so it sits flat. Drain well
on paper towel, taking care to dry the inside.
Sprinkle the
tomatoes with 1/4 teaspoon salt. Stuff each tomato with a pinch of the
chopped basil and a mini mozzarella ball and set on a small rimmed baking
sheet.
Combine the
breadcrumbs with dried oregano and 1/2 teaspoon
salt in a small bowl. Divide the mixture among the tops of the tomatoes.
Bake until golden and the cheese is melted, about 10 minutes. Allow to cool for 10 minutes, then serve warm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése