Nigella Lawson: Egész évben nyári ízek című könyvéből. Nálunk hatalmas családi kedvenc egész évben.
egy megtisztított és kilapított csirke (néha egyszerűen csak csirkecombokból készítem)
3 hosszú friss rozmaringág
1 citrom
1 fej lilahagyma
durva szemű tengeri só
őrölt paprika (elhagyható)
A csirkét pakoljuk be egy nagy nylonzacskóba. Húzzuk le a rozmaringágak viaszos tűlevelét és szórjuk a csirke mellé. Vágjuk a citromot negyed cikkekre, a levét facsarjuk a zacskóba és a kiürült citromhájat is dobjuk bele. Negyedeljük vagy vágjuk 8-ba a lilahagymát és tegyük azt is a csirke mellé. Ízesítsük sóval, őrölt fekete borssal (és őrölt pirospaprikával). Öntsük hozzá az olívaolajat, kössük be a zacskó száját és jól nyomkodjuk meg, hogy a csirkét mindenhol beborítsa a finom pác. Tegyük a bepácolt csirkét egy éjszakára a hűtőbe, de másnap időben vegyük ki, hogy szobahőmérsékletűre engedjen. A zacskó tartalmát borítsuk vékonyan kiolajozott sütőedénybe, rendezzük el és 210 fokra előmelegített sütőben süssük 45 percig. Ezt követően legalább további fél órát 150 fokon, de ezen a hőmérsékleten maradhat a csirke a sütőben egészen addig, míg fel nem tálaljuk.
This one comes from the book "Forever Summer" by Nigella Lawson. All time favourite in my family.
a chicken, cleaned and trimmed of extra fat, butterflied (sometimes I just use chicken drumsticks)
3 long sprigs fresh rosemary or more to taste
1 lemon
1 red onion
olive oil
flakey sea salt
black pepperground paprika (optional)
Preheat oven to 210 degrees. Once the chicken is at room temperature, dump the whole bag out into a baking pan which has been drizzled with a little olive oil. Roast for 45 minutes, leave in the oven at 150 degrees for another 30 minutes or until it's served.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése