Limara's FB oldaláról.
2 dl langyos vízben keverjünk el alaposan 3 dkg puha vajat, egy teáskanál
cukrot, 2 ek. tejfölt, 5 gramm friss élesztőt, és 10
dkg fehér kovászt. Adjunk hozzá 40 dkg finomlisztet és 10 dkg kenyérlisztet, valamint 2
teáskanál sót. A tésztát alaposan
kidagasztjuk és egy órát kelesztjük. Ezután 8 egyforma darabra osztjuk,
mindet gömbölyítjük, majd 20 percig pihentetjük, mielőtt egyesével kinyújtjuk és feltekerjük a kifliket. Sütőpapíros tepsire
fektetjük a kifliket és további 40 percig kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megkelt kifliket vízzel lepermetezzük, majd megszórjuk
nagyszemű sóval. Leborítotjuk egy mélyebb tepsivel és így toljuk be a forró sütőbe. 25 perc után levesszük a felső tepsit, a
hőt visszavesszük 180 fokra és még 10 percig hagyjuk sülni.
From Limara's FB post.
Dissolve 30 g soft butter, a teaspoon sugar in 200 ml warm water in a bowl, add 2 tablespoons sour cream, 50 g fresh yeast and 100 g sourdough, then mix thoroughly. Add 400 g plain flour, 100 g bread flour and 2 teaspoons salt. Knead the dough and let rest for an hour. Form 8 balls from the dough and let rest them for another 20 minutes before rolling each and form twirl bread shape. Place in a baking tin covered with baking paper and let rest for 40 minutes.
Preheat the oven 220 degrees. Sprinkle the twirl breads with water and salt. Cover the tin with another (deep) baking tin and place in the oven. Bake the dough for 25 minutes, then remove the top baking tin and bake for another 10 minutes at 180 degrees.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése