2022. augusztus 21.

Gluténmentes muffin málnadzsemmel töltve - Gluten free muffin filled with jam

10 dkg keményítő
10 dkg rizsliszt
14 dkg kristálycukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1,5 dl kefír
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
(málna)lekvár a közepébe
 
A sütőt 190 fokra melegítjük elő. A tálban egy evőkanállal összekeverjük az összes hozzávalót. Nem kell túlkeverni, de azért csomók se maradjanak benne. A kapszlikat töltsük meg félig a tésztával, jöhet rá egy teáskanálnyi málnadzsem, aztán borítsuk be a maradék muffintésztéval a kapszli kétharmadáig. Süssük aranybarnára, és hagyjuk a muffintepsiben hűlni néhány percet, porcukorral megszórva tálaljuk.

 100 g corn starch

100 g rice flour
140 g caster sugar
1 teaspoon bicarbonate of soda
150 ml yogurt/buttermilk
2 eggs
100 g melted butter
jam for filling

Preheat the oven 190 degrees. Mix all the ingredients in a bowl with a spoon. Do not overmix but there shall be no lumps in the batter. Fill muffin cases half full and add a teaspoon of jam then cover with some batter. The cases shall be filled two-thirds full. Bake until golden brown, leave muffins to cool in the tin for few minutes and dust with icing sugar to serve. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése