2024. július 29.

Sült füge - Baked figs

A fügét félbevágjuk, tepsibe tesszük, megszórjuk mézeskalács fűszerrel és cukorral. Kevés vizet öntünk alá, hogy le ne kapjon, majd kb. másfél órát sütöm 180 fokon.

Száraz dunsztban tartósítom: vagyis feltöltöm a befőttes üvegeket a fügével, a tepsiben maradt forró cukorsziruppal feltöltöm, hogy ellepje. A lezárt befőttes üveget 5 percre felfordítom, majd az üvegeket takaróba bugyolálom, hogy lassan hűljön ki. 

Halve the figs and place on a baking tray, sprinkle with gingerbread spices and sugar, add some water in order to avoid burning the bottom and bake in the oven for half an hour at 180 degrees.

Preserve the baked figs by bottling: Fill the jars with baked hot figs topping with the hot sugar juice left in the tray, place the lid on the jar and turn upside down for 5 minutes, then leave to cool covered all the way around with blankets (because cooling  process should be very slow). 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése