2024. augusztus 8.

Szedres és áfonyás ricotta torta - Black and blueberry ricotta cake

Yossy Arefi receptje

3/4 csésze kristálycukor
2 tojás
1 csésze ricotta
1/2 csésze étolaj
3/4 teáskanál só
1 1/4 csésze liszt
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 1/2 csésze szeder és áfonya vegyesen

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
A tojásokat verjük fehérre és habosra a cukorral, keverjük bele a ricottát is, majd a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, valamint 1 csésze bogyós gyümölcsöt is forgassunk bele. A maradék fél csésze gyümölcsöt majd a tetejére fogjuk szórni.
A tésztát simítsuk az előkészített tortaformába és szórjuk meg a maradék gyümölccsel és két teáskanál kristálycukorral. Süssük tűpróbáig aranybarnára kb 40-50 perc alatt. Hagyjuk 15 percig a tortaformában hűlni, majd emeljük ki a tésztát és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Vonjuk be csokival és szórjuk meg szederrel és áfonyával (elhagyható).

Adapted from Yossy Arefi

3/4 cup granulated sugar (plus 2 teaspoons for sprinkle)
2 eggs
1 cup ricotta
1/2 cup neutral oil
3/4 teaspoon salt
1 1/4 cup flour
1 1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1 1/2 cups mixed balckberries and blueberries

Preheat the oven 180 degrees. Line the pan with parchment paper.
Whisk the eggs and sugar until pale and foamy, add ricotta and salt and whisk until smooth. Add the flour, baking power, baking soda and stir until well-combined and smooth, fold in 1 cup of the berries, reserving the remaining berries to sprinkle over the top.
Pour the batter into the prepared pan and smooth the top of the batter and scatter the reserved 1/2 cup berries over the top and sprinkle with the 2 teaspoons of sugar. Bake the cake until golden and the tester insterted into the center comes out clean, about 40 to 50 minutes. Set the pan on a rack to cool for about 15 minutes then lift the cake out of the pan to cool completely,
Cover with chocolate and berries (optional).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése