Japánbirs likőr
japánbirs (fél cm-es karikákra vágva)
40 dkg cukor
fél l víz
2 üveg vodka
egy citrom
Egy 5 literes befőttes üveget megtöltünk a felkarikázott japánbirssel és beletesszük a citrom vékonyan levágott héját. A cukrot karamellizáljuk és feloldjuk a fél liter vízzel, hogy aranybarna cukorszirupot kapjunk, a végén pedig belefacsarjuk egy citrom levét. A szirupot és az alkoholt a gyümölcsre öntjük és hűvös, sötét helyen 6 hétig érleljük, majd leszűrjük.
Aranyalmaszirup
2-3 megmosott japánbirs termést vékony szeletekre vágunk és egy befőttes üvegbe teszünk. A magokat a biztonság kedvéért inkább hagyjuk ki. Annyi mézet öntünk rá, amennyi ellepi, és lezárjuk, majd egy edénybe állítjuk. Az üveg feléig vizet töltünk a fazékba, majd a legalacsonyabb hőfokon, nagyon kíméletesen melegítjük egy órán keresztül. Miután elzártuk a hőforrást, és hagytuk kihűlni, átszűrjük egy tiszta üvegcsébe és már fogyasztható is. A gyümölcs nedveitől felhígul a méz, ezért feltétlenül ajánlott hűtőszekrényben tartani és mielőbb elfogyasztani. Érdemes inkább többször kisebb adagokat készíteni.
(forrás)
Japanese quince shots
Japanese quince (cut into half cm thin circles)
400 g sugar
500 ml water
2 bottles of vodka
lemon
Place Japanese quince slices in a huge jar and add the peel of 1 lemon. Caramelize sugar in a hot pan, add water and boil until makes golden brown syrup, add the juice of 1 lemon in the end. Pour sugar syrup and vodka on the fruits and let rest in a cool and dry place for 6 weeks. Sieve the liquid!!
Golden apple syrup
2-3 pieces of Japanese quince (cut into half cm thin circles and deseeded)
honey
Place the fruits in a jar and pour honey on it until fully covered. Place the jar in a pot filled with hot water halfway through the jar and boil in the water carefully for 1 hour. Sieve the syrup and store in the fridge.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése