Mandulás paradicsomkompót
50 dkg paradicsom
45 dkg cukor
1,5 dl víz
2 evőkanál blansírozott mandula (forrásban lévő vízzel leöntjük és legalább egy órát állni hagyjuk, aztán kinyomjuk a héjából)
6-8 szem szegfűszeg
Először meghámozzuk a paradicsomot: vizet forralunk, beledobjuk a paradicsomot, pár másodpercig blansírozzuk, majd szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. Miután lehűlt, lehúzzuk a héját. A hámozott paradicsomra ráöntjük a cukrot és 2 órát állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Ha nem keletkezik elég folyadék, akkor kevés vizet adunk hozzá, beletesszük a mandulát és a szegfűszeget. Kis lángon 30 percig főzzük és időnként megkeverjük.
Sajtkrém mogyoróval
20 dkg sajtkrém
10 dkg sózott mogyoró (durva darabokra aprítva)
10 dkg vaj
egy gerezd fokhagyma lereszelve
1 dl tejföl
Tomato jam with almonds
500 g tomato
450 g sugar
150 ml water
2 tablespoons blanched almonds (pour boiling water on almonds and let rest for an hour then squeeze from the peel)
6-8 pieces of cloves
Peel the tomatoes: sink the tomato in boiling water for a few seconds then sieve them and drop into ice cold water and remove peel easily. Pour sugar on top of tomatoes and let rest for 2 hours until juice comes out. Add some water if needed and cloves and almonds as well. Cook the jam for about 30 minutes stirring occasionally.
Cream cheese with peanuts
200 g cream cheese
100 g salted peanuts (chopped into crunchy pieces)
100 g melted butter
a clove of garlic (grated)
100 ml sour cream
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése