2025. március 11.

Perzsa sáfrányos keksz (Shirini Kishmishi)

1/4 teáskanál sáfrány, amit mozsártörővel vagy kanál hátoldalával törjünk porrá és oldjuk fel 2 evőkanál forró vízzel,
kb 15 dkg puha vaj
fél teáskanál vaníliakivonat
3/4 csésze kristálycukor
2 tojás
1 csésze mazsola
másfél csésze liszt
 
170 fokra melegítsük elő a sütőt. A puha vajat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a forró vízben feloldott porrá tört sáfrányt és a vaníliakovinatot, majd a tojásokat, a mazsolát és végül a lisztet.
 
Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi kupacokat teszünk úgy, hogy közöttük nagyobb távolság legyen, mert sütés közben a gombócok totál szétterülnek, kilapulnak. Kb 12-15 percig süssük, míg a keksz széle aranyszínű lesz, majd hagyjuk 5 percig a tepsiben hűlni és végül rácsra téve hűtsük ki teljesen.
 
Az eredeti receptet (fényképes segítséggel együtt) itt találjátok. 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése